Početna strana · Forum · e - učionica · e - dnevnik · e - novine · Smerovi i plan upisa · Raspored časova · Downloadi · Linkovi · Članci · Galerija · Kontakt 23.11.2014 16:32
Navigacija
Početna strana
Forum

e - učionica
e - dnevnik
e - novine

O školi
Istorijat škole
Pe-psi služba
Nastavno osoblje
Smerovi i plan upisa
Raspored časova
Kalendar rada 2014/2015
Vanredno školovanje
Kako da ... ?

Downloadi
Linkovi
Članci
Galerija
Kontakt

TŠB/Facebook
Učenički parlament TŠB
Prijava
Korisničko ime

LozinkaNiste član?
Kliknite O V D E da bi se registrovali.

Zaboravili ste Vašu lozinku?
Zahtevajte novu O V D E .
Korisnici online
Gosti online: 1
Nema članova online

Registrovanih članova: 532
Najnoviji Član: svojnovic
Korisnici poslednji online
Sladjana22:27:41
Nikola98 5 dana
alpha 1 nedelja
svojnovic 1 nedelja
uroskosevic 1 nedelja
ZiZ0 1 nedelja
zoltan444 2 nedelja
Nikola Popic 2 nedelja
kkk 2 nedelja
bbelektro 4 nedelja
Najnoviji članci
Projekat "Pružanje ...
Projekat "Zdravstven...
Književni konkurs b...
Beli Dvor 2014
Svečana dodela dipl...
Teme na forumu
Najnovije teme
Mašinski tehničar ...
Mašinski tehničar ...
Elektrotehničar ra...
knjige
Muški i ženski frizer
Najpopularnije teme
Brojanje do 1000 [487]
Kaladont [272]
Nishta slichno.. [123]
Asocijacije... [105]
Pesma koju trenut... [101]
Dobrodošli
srpski|magyar
Dobro došli na stranicu Tehničke škole iz Bečeja.
Светосавски конкурс
Škola
Техничка школа Бечеј

ОБЈАВЉУЈЕ НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА
НАЈБОЉЕ ЛИКОВНЕ И ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ

Тема конкурса: "Светосавље и наше доба"


Циљ конкурса је очување, поштовање и неговање култа Светог Саве, традиције Светосавља.

Радове треба доставити на адресу: Техничка школа Бечеј, Уроша Предића 1, Бечеј, до 15. децембра 2014. године.

Да би видели теме и услове конкурса кликните на Pročitaj više.
Predstava "Kakukktojás"
ŠkolaUčenicima iz Tehničke škole, 6. novembra, priređena je interaktivna predstava "Kakukktojás" koji su izveli članovi Senćanskog Mađarskog Kamernog Pozorišta uz saradnju sa pozorišnom organizacijom NOVEM.
Predstava je trajala jedan školski čas, na kojem su se i učenici uključili u odvijanje predstave i izneli svoje mišljenje o temama kao što su:
-Koliko poznajem sebe, školske drugove,profesore?
-Koliko drugi poznaju mene?
-Šta bi bilo ako bi bio profesor?, itd.
Cilj ovog projekta je da približi pozorište, ujedno i pozorišne predstave, mladima, da im pomognu u formiranju i iznošenju mišljenja o svakodnevnim temama.
Predstavu je omogućio Mađarski nacionalni savet (MNS).
Projekat "Bez granica" - "Határtalanul"
ŠkolaZahvaljujući konkursu "Bez granica", od 21. do 24. oktobra, 31 učenik i 4 nastavnika kaločke Stednje stručne ekonomske i tehničke škole sa učeničkim domom "Dože Đerđ", posetili su Vojvodinu. Cilj programa je da se mađarski učenici upoznaju sa nekadašnjim oblastima Mađarske i neguju tradiciju. Dočekali su ih 27 učenika i 3 nastavnika bečejske Tehničke škole.
U okviru istog programa naši učenici će, u aprilu uzvratiti posetu.

Da bi pročitali detaljniji izveštaj i videli nekoliko slika kliknite na Pročitaj više.
Prodajna izložba Laguninih izdanja
Škola
Изложба Библија "Дани Библије"
Škola
Изложба Библија "Дани Библије"
од 21. до 29. октобра 2014. године
у Техничкој школи

Овогодишња шеста традиционална изложба отпочела је у уторак 21. октобра у преподневним часовима, када су у холу испред зборнице на првом спрату школе постављене Библије. Најстарије Библије потичу из 19. века (на српском из 1871. и мађарском из 1892. године), а најмлађа је из 2011. године (најновија Библија на српском језику изашла у преводу Светог Архијерејског Синода СПЦ). Поред Библија постављена је и изложба црквених часописа и литературе на српском и мађарском језику.
Велики број ученика је посетио изложбу. Свакодневно на часовима Верске Наставе и Српског језика, заједно са својим професорима, ученици су имали прилику да погледају изложбу и попричају са својим професорима на тему Библије.
На крају организатори су били задовољни одзивом и реакцијама на идеју о изложби, са плановима о даљем унапређењу за следећу школску годину и организовању трибина и предавања на тему Библије. Изложба је затворена у среду 29. октобра у вечерњим часовима.
Okružno prvenstvo u stonom tenisu
Stoni tenisOkružno prvenstvo u stonom tenisu za osnovne i srednje škole održano je 03.11.2014. godine u sportskoj hali kod OŠ "Petar Kočić" u Temerinu.

U muškoj konkurenciji ekipno, pored naše škole, učestvovale su još tri škole iz Bačke Palanke, Novog Sada i Temerina. Naši učenici su zauzeli treće mesto.
Takmičenje u pisanju eseja na engleskom jeziku
ŠkolaPovodom Svetskog dana filozofije, 25.10.2014. godine, Zrenjaninska gimnazija organizovala je takmičenje u pisanju eseja na engleskom jeziku. Ovo takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Uneskove Međunarodne asocijacije Baltic Sea Net i Finske asocijacije profesora filozofije.

Na takmičenju je učestvovalo 39 učenika iz 22 škole, od toga su dve škole bile iz Bečeja: Gimnazija i Tehnička škola. Našu školu su predstavljala dva učenika: Aleksandar Marić, učenik IV2 odeljenja, i Jakubec Atila, učenik IV3 odeljenja. Od 9 nagrađenih radova, koji će biti poslati u Finsku na međunarodno takmičenje, rad Aleksandra Marića je dobio bronzanu medalju.

Da bi videli više detalja sa ovog takmičenja, kao i da bi pročitali nagrađeni rad našeg učenika, kliknite na Pročitaj više.
Opštinsko takmičenje u malom fudbalu
SportDana 28.10.2014. održano je takmičenje u malom fudbalu za srednje škole u USKAO “Đorđe Predin Badža” u Bečeju. Učestvovalo je 3 škole sa teritorije opštine Bečej: Tehnička škola, Gimnazija i Ekonomsko-trgovinska škola.

Pobednik je Ekonomsko-trgovinska škola koja je imala dve pobede. Drugo mesto zauzela je Tehnička škola sa jednom pobedom i porazom, dok je treće mesto pripalo Gimnaziji koja je izgubila oba meča.
Opštinsko takmičenje u košarci
KošarkaU utorak, 21.10.2014. godine, održano je opštinsko takmičenje u košarci za srednje škole. Učestvovalo je 3 muške ekipe i 2 ženske ekipe. U muškoj konkurenciji I mesto svojila je Ekonomsko-trgovinska škola, II mesto Tehnička škola, a III mesto osvojila je Gimnazija, dok je u ženskoj konkurenciji I mesto takođe zauzela Ekonomsko-trgovinska škola, a II mesto Gimnazija.
Obuka iz Microsoft Office Word-a
Ostalo - predmeti i sl.U subotu, 25.10.2014. godine,dvojica profesora iz stručnog veća elektrotehnike su održali internu obuku iz Microsoft Office Word-a. Na obuku su mogli da se prijave svi zaposleni u školi.U planu je da se održe još dve obuke: jedna u decembru iz Excel-a, a druga u februaru iz Power Point-a.

Nekoliko slika sa obuke možete videti ako kliknete na Pročitaj više.
Biblio-igre - Biblio-játékok
ŠkolaBiblio-igre za srednjoškolce (predtakmičenje) su održane 17. oktobra (petak) u Svečanoj sali Narodne biblioteke. Učešće su uzele ekipe iz Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske škole i Tehničke škole u prvoj kategoriji, a u drugoj ekipe iz Gimnazije i Tehničke škole. U finale,koje će biti održano krajem novembra, su se plasirale ekipe Gimnazije i ETŠ u prvoj, a u drugoj obe prijavljene ekipe Gimnazije i Tehničke škole.

Osim u opštoj kulturi, timovi prve kategorije (I i II razred) nadmetali su se u poznavanju Orvelove "Životinjske farme", a timovi druge kategorije (III i IV razred) u poznavanju Markesovih "Sto godina samoće".

Biblio-igre na mađarskom jeziku (predtakmičenje) su održane 20. oktobra u Svečanoj sali Narodne biblioteke. U prvoj kategoriji je bilo pet ekipa, dve ekipe iz Tehničke škole, dve ekipe iz Gimnazije i jedna ekipa iz Ekonomsko-trgovinske škole.U finale su se plasirale po jedna ekipa iz Gimanzije i Ekonomsko-trgovinske škole. U drugoj kategoriji su učestvovale ekipe iz Tehničke škole, Gimnazije i ETŠ. U finale, koje će biti 1. decembra, su se plasirale ekipe Tehničke škole i ETŠ.
Strana 1 od 2 1 2 >