Početna strana · Forum · e - učionica · e - dnevnik · e - novine · Smerovi i plan upisa · Raspored časova · Downloadi · Linkovi · Članci · Galerija · Kontakt 21.04.2015 16:38
Navigacija
Početna strana
Forum

e - učionica
e - dnevnik
e - novine

O školi
Istorijat škole
Pe-psi služba
Nastavno osoblje
Smerovi i plan upisa
Raspored časova
Kalendar rada 2014/2015
Vanredno školovanje
Kako da ... ?

Downloadi
Linkovi
Članci
Galerija
Kontakt

TŠB/Facebook
Učenički parlament TŠB
Prijava
Korisničko ime

LozinkaNiste član?
Kliknite O V D E da bi se registrovali.

Zaboravili ste Vašu lozinku?
Zahtevajte novu O V D E .
Korisnici online
Gosti online: 2
Nema članova online

Registrovanih članova: 550
Najnoviji Član: Johny69
Korisnici poslednji online
Sladjanamanje od 5 minuta
ZiZ021:40:03
palfidajana 1 dan
Nikola98 6 dana
Johny69 1 nedelja
Virgiltrex 1 nedelja
Elektrotehnicar 4 nedelja
bojandjokic 4 nedelja
Nikola Popic 5 nedelja
alpha 6 nedelja
Najnoviji članci
Projekat "Pružanje ...
Projekat "Zdravstven...
Književni konkurs b...
Beli Dvor 2014
Svečana dodela dipl...
Teme na forumu
Najnovije teme
PC igre
Pravila
Putovanja i Odmori
You Tube linkovi
Fantastika
Najpopularnije teme
Brojanje do 1000 [487]
Kaladont [272]
Nishta slichno.. [123]
Asocijacije... [105]
Pesma koju trenut... [102]
Dobrodošli
srpski|magyar
Dobro došli na stranicu Tehničke škole iz Bečeja.
FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE 2015
ŠkolaDana 30. marta održan je šesti dan takmičenja FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE. Škole učesnice: Tehnička škola "Milenko Brzak-Uča" Ruma, Tehnička škola Bečej, Srednja stručna škola "Miloš Crnjanski" Kikinda, Ekonomsko-trgovinska škola Bečej, Ekonomsko-trgovinska škola Kikinda. Pobednička škola: Ekonomsko-trgovinska škola Kikinda.

Tehničku školu su predstavljali učenici IV2: Vejić David, Lalić Miloš i Stanić Stefan.

Par slika sa takmičenja možete videti ako kliknete na Pročitaj više.
Rezultati II faze takmičenja
Ostalo - predmeti i sl. U subotu, 21.03.2015. održana je druga faza takmičenja Tesla Info Kup 2015. Učenici su se takmičili skoro istovremeno u svih 11 gradova. Sa izuzetkom Beograda gde je takmičenje počelo u 9 i Niša gde je prva grupa učenika pristupila testu u 11 sati, u svim ostalim gradovima takmičenje je održano počev od 10h.
Na sledeći nivo takmičenja prolazi prvih 10 timova sa svakog od održanih takmičenja, a preostala mesta do popune kvote za odgovarajuće regionalno takmičenje, popunjavaju se sa zbirne liste za region, po ostvarenom timskom uspehu.
U planu je da se regionalna takmičenja održe po sledećem rasporedu: 18.04. Novi Sad, 19.04. Beograd, 25.04. Kragujevac i 26.04. 2015. Niš.

Konačne rezultate opštinskog takmičenja u Bečeju, kao i spisak timova koji su se plasirali na regionalno takmičenje u Novi Sad možete videti u delu Downloadi/Tesla Info Kup.

Nekoliko slika sa opštinskog takmičenja održanog u Tehničkoj školi možete videti ako kliknete na Pročitaj više.
Umetničko Takmičenje srednjoškolaca
ŠkolaU Tehničkoj školi 20. marta ove godine je bilo održano okružno Umetničko Takmičenje srednjoškolaca. (UTS)
UTS je jedinstvena manifestacija, koji postoji i funkcioniše još od 1966. god. , i namenjena je srednjoškolcima koji se bave umetničkim stvaralaštvom a čiji je maternji jezik mađarski.
Učenik naše škole Jakubec Atila (IV.3) je uspešno nastupio u kategoriji publicistike i plasirao se na finalni deo manifestacije, koji će se održati od 24. do 26. aprila ove godine tradicionalno po 48. put u Bečeju.
Učenici koji su se plasirali u finalni deo takmičenja bili su nagrađeni knjigom Berček Lasla od strane samog autora i sa ulaznicima za subotnju predstavu koju im je podelio Ricz Robert, predsednik Mađarskog Kulturnog Umetničkog Društva "Petefi Šandor".
Proslava 8. marta - revija frizura
ŠkolaPovodom proslave 8. marta međunarodnog Dana žena, članovi Učeničkog parlamenta su priredili malo iznenađenje za ženski deo kolektiva. Učenici obrazovnog profila muški i ženski frizer, sa profesorima praktične nastave, su napravili reviju frizura. Nekoliko profesorica je takođe učestvovalo u reviji u svojstvu modela.
Tesla Info Kup - opštinsko takmičenje
Ostalo - predmeti i sl.Opštinski nivo takmičenja Tesla Info Kupa održan je 21.03.2015. godine sa početkom u 10 časova u 12 srednjih škola širom Srbije. U regionu Novi Sad opštinska takmičenja su održana u ETŠ "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu, STŠ "Mihajlo Pupin" u Kuli i u Tehničkoj školi u Bečeju.
U Tehničkoj školi su bili učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola iz Zrenjanina (OŠ "Đura Jakšić, OŠ "Dr Jovan Cvijić", OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", OŠ "Vuk Karadžić", OŠ "Žarko Zrenjanin"), Bašaida (OŠ "1, oktobar"), Kikinde (OŠ "Đura Jakšić", OŠ "Feješ Klara", OŠ "Sveti Sava", OŠ "Vuk Karadžić"), Melenaca (OŠ "Dr Boško Vrebalov"), Banatskog Karađorđeva (OŠ "Nikola Tesla"), Česterega (OŠ "Petar Kočić") i Bečeja (OŠ "Zdravko Gložanski").

Preliminarne rezultate opštinskog takmičenja u Bečeju možete videti u delu Downloadi/Tesla Info Kup.

Slike sa takmičenja se mogu videti na školskoj facebook stranici: Техничка школа Бечеј.
Državno prvenstvo u streličarstvu
Ostalo - predmeti i sl.Učenik Tehničke škole Sebastian Karačonji, iz Streličarskog kluba „Bečej”, osvojio je titulu državnog prvaka u kategoriji rikarv luk kadeti.

Sebastijan je na Državnom dvoranskom prvenstvu u Kovilovu, održanom 8. marta 2015. godine, bio prvi posle kvalifikacionog dela sa 471 poenom, da bi u raspucavanju u četvrtfinalu, polufinalu i finalu pobedio svoje protivnike sa po 6-0.
MET MOBILE CHALLENGE 2015
ŠkolaNa Univerzitetu Metropolitan 07.03.2015. održan je finalni deo takmičenja Met Mobile Challenge 2015. Od preko 30 prijavljenih timova, ukupno 17 timova je izabrano za finalni deo gde će svaki tim u tačno 3 minuta predstaviti svoju ideju članovima komisije. Komisija se sastoji od četiri člana, predstavnika kompanije Microsoft i Univerziteta Metropolitan, gde se na čelu kao predsednik komisije nalazi dekan Fakulteta Informacionih tehnologija profesor doc. dr Miroslava Raspopović.

Dva učenika Tehničke škole Miloš Lalić i Stefan Stanić, u timu sa još dva učenika iz Ekonomsko-trgovinske škole iz Požarevca, učestvovali su u finalnom delu takmičenja.
Зонска смотра рецитатора
ŠkolaЗонска смотра рецитатора „Песниче народа мог” одржана је у суботу, 7. марта 2015. године, у Градској библиотеци Суботица у организацији Градске библиотеке Суботица и Завода за културу Војводине.

На Зонској смотри рецитатора наступило је 94 рецитатора из општина: Суботица, Апатин, Сомбор, Бачка Топола, Ада, Сента, Бечеј и Мали Иђош. На Покрајинску смотру рецитатора пласирало се укупно 35 рецитатора у следећим категоријама:
- МЛАЂИ УЗРАСТ (УЧЕНИЦИ ОД ПРВОГ ДО ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ)
- СРЕДЊИ УЗРАСТ (УЧЕНИЦИ ОД ПЕТОГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ)
- СТАРИЈИ УЗРАСТ (СРЕДЊЕ ШКОЛЕ): Бојан Царевић (Техничка школа Бечеј)

Најбољи рецитатори награђени су дипломом и поново ће се такмичити у казивању поезије на Покрајинској смотри у Сечњу од 24. до 26. априла 2015. године.
Takmičenje iz programiranja
ŠkolaU subotu 7. marta sa početkom u 10h održano je školsko takmičenje iz programiranja, koje je ujedno i kvalifikacija za republičko takmičenje koje će se održati u nedelju 29.03.2015. godine u Beogradu u Visokoj školi elektrotehnike i računarstva strukovnih studija. U isto vreme školska takmičenja su održana u još 26 škola članica Zajednice elektrotehničkih škola Srbije. Na takmičenju je učestvovalo oko 280 učenika koji su se takmičili u dve kategorije (oko 140 učenika po kategoriji).

Iz Tehničke škole na tamičenju je učestvovalo pet učenika: četiri učenika iz I2 (prva kategorija) i jedna učenica iz II2 (druga kategorija). Najuspešniji u prvoj kategoriji bio je Đorđe Kosovac koji je sa 110 (od mogućih 150) bodova zauzeo 24. mesto. Za prolaz na republičko takmičenje (prvih 15 učenika) bilo je potrebno 130 bodova. U drugoj kategoriji Slađana Vojnović sa osvojenih 30 bodova zauzela je 77. mesto. Za prolaz na republičko takmičenja (prvih 25 učenika) bilo je potrebno 110 bodova.

Nekoliko slika sa takmičenja možete videti ako kliknete na Pročitaj više.
ПОМОЗИ И ТИ - УБАЦИ ЧЕП!!!!
Škola
ПОМОЗИ И ТИ - УБАЦИ ЧЕП!!!!


ПОЗИВ СВИМ УЧЕНИЦИМА ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦИЈИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА "ЧЕП ЗА ХЕДИКЕП"!

"Чеп за хендикеп" је акција Удружења параплегичара и квадриплегичара Баната из Зрењанина коју је Унија средњошколаца Србије почела да спроводи првенстевено у београдским средњим школама. Циљ акције је скупљање свих врста пластичних чепова (разних врста напитака, разне кућне хемије, итд.) како би се од средстава рециклаже вршила набавка ортопедских помагала (инвалидских колица, ходалица, штака, пелена за одрасле, итд.).

Почетак акције је понедељак 02.03.2015. године у 13,30 часова!
Кутија за чепове налазиће се у приземљу школе код дежурног ученика!
Позивамо вас на сарадњу и хуманост!


Ученички парламент Техничке школе
Opštinsko takmičenje recitatora
ŠkolaBojan Carević, učenik IV2 odeljenja, plasirao se na Zonsko takmičenje recitatora nakon uspešnog učestvovanja na opštinskom takmičenju koje je održano 20. II 2015.g. u Gradskoj biblioteci u Bečeju. "Drugarsku pesmu", sa kojom je Bojan nastupio, napisao je Miroslav Antić, pesnik čije stihove Bojan izuzetno voli i rado ih recituje. Zonsko takmičenje će biti održano 7. III 2015.g. u Subotici, a mi želimo da Bojan i tamo bude uspešan i upečatljiv.
Strana 1 od 4 1 2 3 4 >