Početna strana · Forum · e - učionica · e - dnevnik · e - novine · Smerovi i plan upisa · Downloadi · Linkovi · Članci · Galerija · Kontakt 25.04.2014 07:52
Navigacija
Početna strana
Forum
e - učionica
e - dnevnik
e - novine
O školi
Istorijat škole
Pe-psi služba
Nastavno osoblje
Smerovi i plan upisa
Kalendar rada 2013/2014
Downloadi
Linkovi
Članci
Galerija
Kontakt
TŠB/Facebook
Vanredno školovanje
Kako da ... ?
Informator 2013
Prijava
Korisničko ime

LozinkaNiste član?
Kliknite O V D E da bi se registrovali.

Zaboravili ste Vašu lozinku?
Zahtevajte novu O V D E .
Korisnici online
Gosti online: 1
Nema članova online

Registrovanih članova: 507
Najnoviji Član: Dimitrijevic Tamara
Korisnici poslednji online
ZiZ012:12:01
Sladjana17:56:24
sasa90 1 nedelja
Dimitrijevic... 1 nedelja
laza 2 nedelja
Jimmy 3 nedelja
strahinja 4 nedelja
alpha 6 nedelja
Ignjat 8 nedelja
vladimir11 nedelja
Najnoviji članci
Svečana dodela dipl...
Beli Dvor 2013
Đaci generacije 201...
Konkurs "My English ...
XIX republičko takm...
Teme na forumu
Najnovije teme
Brojanje do 1000
Spisak zvonjenja
Predlozi učenika
Gde izlazite?
Koji mobilni imate???
Najpopularnije teme
Brojanje do 1000 [487]
Kaladont [272]
Nishta slichno.. [123]
Asocijacije... [105]
Pesma koju trenut... [101]
Dobrodošli
srpski|magyar
Dobro došli na stranicu Tehničke škole iz Bečeja.
Takmičenje iz filozofije i sociologije "Cognitia Libera"
KonkursiDevetu godinu za redom, gimnazija "Ruđer Bošković" iz Beograda, raspisala je konkurs Cognitia Libera za radove iz oblasti filozofije i sociologije za učenike srednjih škola, sa ponuđenim temama:
1) Država i građansko društvo: sukob ili saradnja politika;
2) Iznevereni građanin: da li je neophodna transformacija državnih institucija;
3) Legitimitet u rukama vlastodršca;
4) Da li je svaka uspešna revolucija legitimna?;
5) Kada zakoni postaju dužnost?;
6) Leži li pravo u pravdi ili pravda u pravu?.

Marijan Pejdo, učenik IV2 odeljenja, učestvovao je na konkursu sa filozofskim radom pod nazivom: "Leži li pravo u pravdi ili pravda u pravu?", kojim se plasirao u finale konkursa i sa preostalih devet finalista, učestvovao na smotri radova, koja je održana u subotu, 12.04.2014. Na konkurs je pristiglo 60-ak radova srednjoškolaca iz cele Srbije, a prvo mesto je, nakon veoma žive i inspirativne šestočasovne diskusije učesnika i komisije, zasluženo pripalo Sofiji Petrović, učenici niške gimnazije "Bora Stanković".

U prilogu možete pročitati rad našeg učenika finaliste!

Mirjana Krnić-Rakočević, prof. filozofje i sociologije
Sajam obrazovanja u Žablju
ŠkolaU sklopu Projekta profesionalne orijentacije, koji sprovodi Ministarstvo omladine i sporta i nemačke organizacije GIZ, uz podršku opštine Žabalj i Kancelarije za mlade, 04.04.2014. godine priređena je neka vrsta sajma, gde su se predstavile srednje škole iz bližeg okruženja. Štandovi srednjih škola su bili postavljeni na terenu žabaljske sportske hale. Pored žabaljske srednje škole "22. oktobar", bilo je još deset škola iz Novog Sada, Bečeja i Zrenjanina. Tehnička škola je bila jedna od škola koje su se predstavile na ovom sajmu.

Par slika sa sajma možete videti ako kliknete na Pročitaj više.
FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE 2014
ŠkolaDrugi dan takmičenja, 25.03.2014. godine, "FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE 2014" Fakultet je ugostio srednjoškolce i njihove nastavnike iz dve srednje škole iz Kikinde, Ekonomsko - trgovinske škole iz Bečeja, Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" iz Novog Sada i Tehničke škole iz Bečeja. Tehničku školu su predstavljali učenici IV2 razreda: Moldovanov Milan, Marković Dimitrije i Trifković Borislav. U konačnom plasmanu naši maturanti su zauzeli prvo mesto i plasirali se u polufinale.

Naši učenici su učestvovali u prvom danu polufinala, 07.04.2014. godine, zajedno sa Gimanzijom "Stevan Puzić" iz Rume i Hemijsko - tehnološkom školom iz Subotice. Do samog kraja naši učenici su bili izjednačeni sa Gimnazijom iz Rume, da bi na kraju zbog jednog pogrešnog odgovora ipak zauzeli drugo mesto, pa se nisu plasirali u finale.

Nekoliko fotografija sa ovog takmičenja možete videti ako kliknete na Pročitaj više, a još fotografija možete videti u Galeriji Takmičenja.
Umetničko Takmičenje Srednjoškolaca (UTS)
ŠkolaU Bečeju 21. marta ove godine održano je okružno Umetničko Takmičenje Srednjoškolaca. Naši učenici, Jakubec Atila (III.3), Bognar Robert (IV.3) i Kremer Atila (IV.3) su uspešno nastupali i plasirali su se na finalni deo manifestacije, koji će se održati od 25. do 27. aprila ove godine tradicionalno po 47. put u Bečeju.
Za ovo takmičenje Jakubec Atila je spremio rad iz publicistike, dok su Bognar Robert i Kremer Atila napisali novelu.

Márta Komáromi Bezeg, prof. mađarskog jezika i književnosti
23. Naučno i inovaciono takmičenje za otkrivanje novih mladih talenata
Škola Ekipa koju čine dvojica učenika Tehničke škole iz Bečeja, Atila Jakubec i Laslo Albert prijavila se na 23. Naučno i inovaciono takmičenje za otkrivanje novih mladih talenata, koje je raspisano ove školske godine od strane Udruženja mađarskih inovatora. Smotra se održava u maju ove godine u Budimpešti, a tri najbolje plasirane ekipe sa ovog takmičenja stiču pravo da predstave svoj rad na finalnom evropskom takmičenju, koje se pod pokroviteljstvom Evropske unije u septembru ove godine održava u Varšavi. Nagrade su izuzetno vredne, među kojima se nalazi čak i odlazak u Stokholm i prisustvovanje dodeli Nobelove nagrade.

Radni naslov našeg inovacionog projekta je: Mogućnosti otklanjanja bezbednosnih pukotina u upravljačkim kolima industrijskih mašina. Naš projekat se našao među onim naslovima, koje je žiri prihvatio. Ukupno je bilo prijavljeno 91 rad (38 je stiglo od mladih preko granice), a od toga prihvaćeno je 59.

26. marta ove godine organizovan je stručni skup sa svim takmičarima koji su prošli u drugi krug. Naše učenike je primio i konsultacije održao dr Laslo Vajta, dekan elektrotehničkog odseka Fakulteta tehničkih nauka u Budimpešti.

Atila Jakubec, III3
Koliko se poznajemo 2014
ŠkolaU devetom ciklusu kviza "Koliko se poznajemo", u okviru projekta "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini", učestvovalo je 48 vojvođanskih škola.
Tehnička škola je učestvovala u 2. emisiji kviza, 24.03.2013. godine, zajedno sa Gimnazijom "Mihajlo Pupin" iz Kovačice, Ekonomsko-trgovinskom školom "Paja Marganović" iz Pančeva i Srednjom školom "Sveti Sava" iz Sombora. Našu školu su predstavljali učenici II5 razreda: Uzelac Rade, Hajagoš Milica, Bagarić Damir i Pesović Veljko. Pobedila je Gimnazija "Mihajlo Pupin" iz Kovačice, a naši učenici su zauzeli četvrto mesto.
Takmičenje iz programiranja
ŠkolaZajednica elektrotehničkih škola ove godine je prvi put organizovala takmičenje iz programiranja za učenike elektrotehničkih škola.
Naša škola je, kao jedna od 27 škola širom Srbije koje su se uključile u ovo takmičenje, u subotu 15. marta 2014. godine, sa početkom u 10 časova, održala školsko takmičenje iz programiranja. Pored dežurnih profesora-mentora na takmičenju je bilo i 12 učenika, 9 učenika iz prve kategorije i 3 učenika iz druge kategorije.

U prvoj kategoriji učestvovalo je ukupno 137 učenika, od kojih se 22 učenika plasiralo na republičko takmičenje. Za prolaz dalje bilo je potrebno minimum 80 bodova. Od naših učenika iz prve kategorije najviše bodova su osvojili: Slađana Vojnović i Ilija Kljajić (60 bodova), oboje učenici I2 odeljenja. Čiplić Bogdan (I2), Milivojević Daniel (II2) i Miković Nemanja (II1) osvojili su po 50 bodova.
U drugoj kategoriji učestvovalo je ukupno 94 učenika, od kojih se 29 učenika plasiralo na republičko takmičenja. Za prolaz dalje bilo je potrebno minimum 50 bodova. Od naših učenika iz druge kategorije najviše bodova je osvojio Laslo Albert (40 bodova), učenik IV3 odeljenja.
Predavanje na temu "Sprečavanje rodno zasnovanog nasilja"
Škola bez nasiljaU subotu, 15. marta 2014. godine je u prostorijama Tehničke škole u Bečeju održano predavanje u okviru projekta "Škola bez nasilja". Predavanju su prisustvovale odeljenjske starešine, kao i svi članovi tima za sprečavanje nasilja. Glavna tema predavanja je bila sprečavanje rodno zasnovanog nasilja unutar odeljenja.

Par slika sa ovog predavanja možete videti ako kliknete na Pročitaj više.
MISLIŠA 2014
ŠkolaI ove godine učenici Tehničke škole su učestvovali na matematičkom takmičenju "Misliša 2014" (www.mislisa.rs), u organizaciji matematičkog društva "Arhimedes" (www.arhimedes.co.rs).

Matematičko duštvo "Arhimedes" po deveti put organizuje ovo takmičenje, uz moto: "Matematika za sve ". U prethodnim godinama (2006. - 2013. god.) na takmičenju "Misliša" učestvovalo je oko 224300 učenika od II razreda OŠ do IV razreda srednje škole.

"Misliša 2014" je održan 13.03.2014. godine sa početkom u 12,00 časova. Iz Tehničke škole učestvovao je 21 učenik od I do IV razreda. Na samom početku, direktorica škole Svetlana Tomić obratila se prisutnim učenicima i poželela im sreću u takmičenju. Nakon uvodnih uputstava od strane koordinatora, učenici su počeli rešavanje zadataka. Rezultati takmičenja se očekuju u drugoj polovini aprila.

TABELE SA TAČNIM ODGOVORIMA: http://www.mislisa.rs/mislisa-2012?download=199%3Atacni-odgovori-2014-ss

Od 21 učenika naše škole koji su učestvovali na ovom takmičenju, najbolji uspeh su postigli: Živković Vladan (55 bodova), Pelengić Miodrag (59 bodova), Stanić Stefan (47 bodova) i Matić Zoran (55 bodova).
ZONSKA SMOTRA RECITATORA
ŠkolaZonska smotra recitatora pod nazivom "Pesniče naroda mog", koja se organizuje svake godine na nivou Republike Srbije, održana je za zonu Subotice (Apatin, Sombor, Bačka Topola, Kanjiža, Ada, Senta, Bečej, Mali Iđoš i Subotica), u petak , 7. marta 2014. godine s početkom u 10 sati u Gradskoj biblioteci u Subotici. Na takmičenju je učestvovao učenik naše škole Milutin Kamberović s pesmom Miroslava Antića "Mililini" i uspešno se plasirao na Pokrajinsko takmičenje koje će se održati u Sečnju.

Čestitamo!!!

Par slika sa takmičenja možete videti ako kliknete na Pročitaj više.
Predavanje na temu "Rodno zasnovano nasilje"
Škola bez nasiljaU sredu, 26. februara 2014. godine je u prostorijama Tehničke škole u Bečeju održano predavanje u okviru projekta "Škola bez nasilja". Predavanju su prisustvovali svi članovi kolektiva škole.
Tema koja je privukla našu pažnju odnosila se na rodno zasnovano nasilje. Uz pomoć Edite Sakali, koordinatora projekta i predavača, postavljena je jasna razlika između pojmova POL i ROD, raspravljali smo o predrasudama vezanim za odnos dečak - devojčica, muškarac - žena. Elementi za uspostavljanje očekivanih relacija bili su izgled, ponašanje, očekivanja i obaveze polova.
Predavanje je trajalo od 11,45 do 13,30h. U planu je dalje organizovanje i realizacija radioničkog rada.

Kliknite na Pročitaj više ako želite da vidite nekoliko slika sa ovog predavanja.
Strana 1 od 3 1 2 3 >