Početna strana · Forum · e - učionica · Smerovi i plan upisa · Kalendar 2010/2011 · Downloadi · Linkovi · Članci · Galerija · Kontakt · Vanredno školovanje 09.09.2010 02:27
Navigacija
Početna strana
Forum
e - učionica
O školi
Istorijat škole
Učenički parlament
Pe-psi služba
Nastavno osoblje
Smerovi i plan upisa
Kalendar 2010/2011
Downloadi
Linkovi
Članci
Galerija
Kontakt
Vanredno školovanje
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite O V D E da bi se registrovali.

Zaboravili ste Vašu lozinku?
Zahtevajte novu O V D E .
Korisnici online
Gosti online: 2
Nema članova online

Registrovanih članova: 198
Najnoviji Član: losmi
Korisnici poslednji online
Hasan02:00:01
Saulic08:44:43
Shomi 2 dana
Sladjana 2 dana
KoCh4 3 dana
losmi 3 dana
Boris 5 dana
Etzrtu 5 dana
Boki 1 nedelja
Mica93 1 nedelja
Najnoviji članci
Mesec knjige
Kros RTS - a 2009
Koliko se poznajemo ...
Zonsko takmičenje r...
Koliko sa poznajemo ...
Teme na forumu
Najnovije teme
Tema
Brojanje do 1000
Jel neko zna ko ce b...
Hakeri
Renoviranje.
Najpopularnije teme
Brojanje do 1000 [453]
Kaladont [270]
Nishta slichno.. [123]
Asocijacije... [105]
Pesma koju trenut... [103]
Baneri
Pogledaj temu
Tehnička škola Bečej | Moderne tehnologije | Računari
Autor Hakeri
technical-phreek
Administrator

Poruka: 5
Datum registracije: 14.02.08
Poslato 02/14/2008
Posto vecina ljudi misli pogresno o ljudima koji se nazivaju "HAKERI", znaima me sta vi tacno mislite o njima?
skyfiloka@hotmail.com
Autor RE: Hakeri
Mickey
Članovi

Poruka: 75
Datum registracije: 07.02.08
Poslato 02/14/2008
Dobi ljudi, radni narod crne gore. Ma to su likovi, ti hakeri. Shta sve ne mogu uraditi..........

Young man! Young man!! You got knocked the fuck out!
Shomi
Super Administrator

Poruka: 429
Datum registracije: 04.02.08
Poslato 02/15/2008
ljudi nekad pogresno shvataju znacenje reci "haker" pa me bas interesuje i vase misljenje. smiley
plazacicm 231820980 shomigengsta@msn.com shomigengsta
B@ne
Članovi

Poruka: 53
Poslato 02/17/2008
"HAKERI"!!!
Shta reci o njima???
Pravi likovi nema shta. Sta sve ljudi rade pa to je da stanesh i da plachesh.smiley
Ja lichno im se divim ali ima i ljudi koji bash i ne misle takosmiley
ShaX_91
Članovi

Poruka: 36
Datum registracije: 11.02.08
Poslato 02/17/2008
Poshteni, dobri ljudi. Volem to zanimanje. Dok god mi neki ne zaposedne moju mahinu. Onda ih mrzim. LoLsmiley

Diablo 2 kako na istok? svetionicar: Moze Li Neko Da Mi Kaze Kako Da Prodjem, Tj. Da Odem Na Istok ? Ne Znam Sta Vise Treba Da Uradim Da Bi Mi Se Otvorio Portal Za Taj Novi Svet. bojsa: odes kod Warriv-a i kazes mu da oces na istok, on je uvek oko logorske vatrice svetionicar: Lave i to sam uradio, ali nece da mi se otvore vrata za zapad, ne znam iz kog razloga ? bojsa: cekaj u kom si gradu sada? svetionicar: Kako to mislis u kom sam gradu ? Pa u Beogradu...
Borko
Administrator

Poruka: 52
Datum registracije: 06.02.08
Poslato 02/18/2008
Pa sve zavisi na kakve hakere mislis...
Imas
1) Lejmere (eng. Lame) - likovi koji tripuju ili kradu tudj rad
2) Prave ljude - koji ce uvek pronaci put smiley

Hehe... Naravno tu jos imas pod vrsti, ali uglavnom to su ljudi koji se jednostavno igraju sa svojim znanjem...

Uvaljujem vam zvake, kao da su kusur smiley

When the hammer fall, for that trigger to pull
i'll be cruising the tops, and you'll be dead fool
So we back in the game, back on the docks,
port of Miami, bitch we are taking over the blocks
borkokovacev@hotmail.com
B@ne
Članovi

Poslato 02/18/2008
Borko napisao/la:
Pa sve zavisi na kakve hakere mislis...
Imas
1) Lejmere (eng. Lame) - likovi koji tripuju ili kradu tudj rad
2) Prave ljude - koji ce uvek pronaci put smiley

Hehe... Naravno tu jos imas pod vrsti, ali uglavnom to su ljudi koji se jednostavno igraju sa svojim znanjem...

Ljudi nemojte se puno zanositi da vas bore ne ishakuje u momentau. hahahahahahahahahahasmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Borko
Administrator

Poruka: 52
Datum registracije: 06.02.08
Poslato 02/18/2008
Hahahha smiley Mess with the best, die like the rest smiley

Uvaljujem vam zvake, kao da su kusur smiley

When the hammer fall, for that trigger to pull
i'll be cruising the tops, and you'll be dead fool
So we back in the game, back on the docks,
port of Miami, bitch we are taking over the blocks
borkokovacev@hotmail.com
B@ne
Članovi

Poslato 02/19/2008
Borko napisao/la:
Hahahha smiley Mess with the best, die like the rest smiley

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Plazman
Članovi

Poruka: 11
Datum registracije: 26.02.08
Poslato 02/26/2008
"Mi istrazujemo, Vi nas zovete kriminalcima. Mi trazimo znanje i Vi nas zovete kriminalcima. Mi postojimo bez boje koze, bez nacije, bez religije - Vi nas zovete kriminalcima! Vi gradite atomske bombe, vi zapocinjete ratove, vi ubijate, varate i lazete da je to za nase dobro, ali ipak smo mi kriminalci?! DA, JA SAM KRIMINALAC! Moj zlocin je zlocin radoznalosti. Moj zlocin je da ja procenjujem ljude po onome sta oni kazu i sta misle, a ne po tome kako izgledaju! Moj zlocin je da Vas prevarim, nesto sto mi Vi nikada necete oprostiti... Ja sam Haker, i ovo je moj manifest! Vi mozete da zaustavite jednog, ali ne i sve nas! "

Tipicni haker je :

- Musko
- 15-25 godina
- Nekaznjen
- Neobicno inteligentan i uporan
- Ima samo kompjutere kao glavni interes
- MISLI DA JE SKOLA PRELAKA I DOSADNA!!!

Cheers! smiley

.:NE DIRAM TE - NE DIRAJ ME:.

unnamed_man_89@hotmail.com unnamed_man_89@yahoo.com www.freestylers.ipbfree.com
technical-phreek
Administrator

Poslato 03/06/2008
Evo jednog sajta koji je napravljen pre "jako davno" smiley i koji jos uvek nije onakav kakv treba da bude, a valjda ce biti za raspust zavrsen i postavljen na server! http://devil-haxor.freehostia.com/ ovo je bio samo pokusaj da se svi ljudi koji vole i znaju "malo vise" o kompijuterima udruze i pocnu stvarati zajedno! Mada se meni cini da je to bio samo jos jedan neuspeli pokusaj! NAZALOST smiley
skyfiloka@hotmail.com
Nandor
Članovi

Poruka: 4
Datum registracije: 07.02.08
Poslato 08/14/2008
Evo da malo razjasnimo. Pošto baš nemam vremena da razjašnjavam ko je ko, evo jednog teksta sa linka http://www.mycity.co.yu/Zastita/Ko-su-hakeri.html iz kojeg ćete shvatiti ko su ustvari hakeri

Haker, razbijacer, lamer - u čemu je razlika?
Razlika je velika, i ovaj tekst će pokušati da vam rasčlani ova tri pojma i objasni šta svaki od njih znači.

Mnogi ljudi, posebno oni koji rade u našim medijima (štampa, radio i tv stanice...) nazivaju sve i svašta hakerima i hakovanjem. Gotovo svako sada moše da ode u neku TV stanicu, kaše da je haker, i odmah će se oko njega okupiti novinari i trašiti od njega intervju. Čak šta više, intervju će da urade bez ijednog dokaza da intervjuišu hakera! Na taj način ne samo što pokazuju da su neprofesionalni, već izazivaju i ogorčenje kod određenog broja gledalaca koji su bar malo upučeni u hakersku kulturu.

Pojam haker (eng. hacker) u svom izvornom značenju opisuje osobu koja se bavi istrašivanjem mogučnosti kompjutera i njihovoj pozitivnoj primeni u svakodnevnom šivotu.
Kao što vidite, ovde se nigde ne spominje da su hakeri zli, da nanose štetu drugima i da su opasni po svet.
Hakeri su veoma inteligentne osobe koje istrašuju ono što je sakriveno u hardveru i softveru. Prostije rečeno, oni su pronalazači onoga što je ili neko sakrio od oči javnosti ili pronalazači propusta koji su napravljeni greškom!
Kod prvog slučaja, kada kašemo "sakrio" mislimo obično na programe, mada se i u hardveru moše sakriti dosta toga. Hakeri su po prirodi radoznali ljudi, vole sve da saznaju i ne vole kad je nešto sakriveno od njih. U programima moše dosta toga da se sakrije, naročito u programima čiji je izvorni kod nedostupan javnosti, kakav je ceo Windows i skoro svi programi koji rade pod njim! U takvim programima mogu da se recimo sakriju podprogrami za špijuniranje i programi koji će samo odabranim ljudima omogućiti pristup zabranjenim resursima, poput vaših hard-diskova. Moše se, dakle, slobodno reći da hakeri ne vole da neko nekome ugrošava privatnost, i zato proučavaju kompjutere, sa šeljom da nađu uljeze u njima. Oni se zalašu za apsolutnu privatnost, što je uostalom i ljudsko pravo, i svi bi po pravilu trebali da imaju potpunu privatnost.
Takođe, ne vole cenzuru, jer to vodi ka jednoumlju, u šta smo se i uverili u proteklih pola veka! Jednom rečju, oni su za apsolutnu ravnopravnost, za razotkrivanje svih tajni i za privatnost.
Kod drugog slučaja, ljudi puno puta nesvesno prave greške, koje mogu da se iskoriste za ugrošavanje nečije privatnosti. Na primer, programer koji je pisao neku Java funkciju u browseru Internet Explorer je zaboravio da napiše rutinu za proveru dušine nekog podatka koji učitana strana definiše. I sada, ako neko pronađe propust i namerno napravi stranu koja iskorišćava propust, i ako neko ko ima pomenuti browser učita tu stranu, IE će uraditi nešto što po pravilu ne bi smeo, i na taj način ošteti posetioca strane.
Hakeri traše takve propuste, i ako ih nađu, obaveštavaju svet o tome kako bi proizvođač datog programa ispravio propust i kako bi ljudi preduzeli određene korake i na taj način zaštitili sebe na vreme.
Hakeri su mišljenja da je bolje da svi znaju za određeni propust nego da "niko" ne zna, zato što veruju da ipak neko zna za propust, i to koristi da bi špijunirao nekoga.
Kada ne bi bilo hakera, danas bi imali browsere, mail, news i icq klijente i servere prepunih bezbednosnih propusta, u proseku bi svaki klijent i server imao oko 5 propusta. Do sada je ukupno pronađeno više od 10 000 propusta, i pitanje je da li baš niko ne bi znao za te propuste, naročito ako kašemo da je za neke propuste dokazano da su namerno napravljeni! Pitanje "zašto namerno" je ovde suvišno, i baš zbog ovih razloga hakeri postoje, vredno rade i otkrivaju nove tajne. Dnevno se u proseku oko 5 novih propusta pronađe!

Sa druge strane, hakeri su časni ljudi, pošteni, civilizovani, imaju svoju kulturu! Hakerska kultura im ne dopušta da propuste koje otkriju iskoriste u nehumane svrhe. Ako nađu neki propust, oni moraju da obaveste javnost o tome, i ne smeju da ga iskoriste da bi ugrozili nečiju privatnost ili napravili štetu bilo kome.

Sada jedan savet kako proveriti da li je dotični haker.
Prvo ga pitajte da li je do sada naneo nekome štetu koristeći kompjuter. Ako odgovori potvrdno, ili čak počne da se hvali time - imate posla sa razbijacerom, jer hakeri ne nanose štetu drugima.
Zatim ga pitajte šta je otkrio. Ako kaše "ništa, koristim već pronađene propuste" - imate posla sa lamerom, jer je haker samo onaj koji pronađe nešto jedinstveno, što još niko nije pronašao. Upravo zbog toga ne moše svako da bude haker, baš kao što ne moše svako da bude doktor nauka!

Razbijaceri (čita se "krekeri"smiley su isto pronalazači, inteligetni ljude, ali oni, između ostalog, koriste svoje znanje i svoja otkrića da bi nekome naneli štetu. Razbijaceri pišu viruse i trojance, upadaju na servere i prave štetu na njima (uglavnom tako što izmene prvu stranu sajta).

Lameri su uglavnom klinci, koji nisu ništa otkrili i koji takođe nanose štetu drugima, obično da bi ukrali neku šifru za Internet ili uništili nekome disk koristeći trojance, viruse, pa čak i exploite, koje su razbijaceri napisali. Oni su gotovani, nauče kako se koriste trojanci i onda prave štetu poštenom sveti, misleći da su hakeri. Mnogi od njih ne znaju čak ni kako funkcioniše Internet. Cilj im je samo da naprave neku pakost koristeći izum nekog razbijacera.

Onog trenutka kada haker svojim pronalaskom napravi nekome štetu - odmah prestaje da bude haker i postaje razbijacer!
Sasvim je pogrešno reči "hakeri su uhakovali sajt...", kao i "hakeri su napravili novog crva...". Hakeri uopšte ne nanose štetu, to čine razbijaceri i lameri.

I potpuno je pogrešno mrziti hakere. One koje treba mrziti i prezirati su razbijaceri i lameri!

Hakeri su pronalazači, naučnici, i ne moše se postati haker preko noći. Profesija "haker" je veoma čista, poštena, plemenita i velikim trudom stečena profesija.

Na kraju, biti haker znači biti osoba koja ima ogroman koeficijent inteligencije, osoba koja ceo dan provede za kompjuterom proučavajući ga, osoba koja to čini da bi zaštitila ostale korisnike kompjutera i omogučila im potpunu privatnost, osoba koja svojim pronalascima gura čovečanstvo ka napretku, i osoba koja uvek moše da vas pogleda u oči!

technical-phreek
Administrator

Poslato 09/23/2008
E ja mislim da ovaj zadnji odgovor govori SVE!! smiley
skyfiloka@hotmail.com
sina
Članovi

Poruka: 8